Recept na tradičné perníčky

cookie, stamping cookies, christmas cookies-3875208.jpg
Suroviny

580 g hladkej múky
200 g práškového cukru
90 g masla
3 vajcia

150 g tekutého medu
3 lyžice kakaa
1 a ½ lyžice jedlej sódy
2 lyžice perníkového korenia

Postup:

1. V mise zmiešajte na stredných otáčkach vlažné rozpustené maslo, med, pridajte vajce, korenie a práškový cukor.

2. Vedľa do misky do dvoch tretín múky preosejte kakao a pridajte jedlú sódu. Znížte otáčky a postupne pridávajte múku podľa potreby. Zvyšok múky do cesta zapracujte ručne a cesto starostlivo prepracujte. Malo by byť vláčne, nie príliš tuhé.

3. Cesto nechajte odpočinúť, ideálne aspoň 2 hodiny.

TIP: Cesto je najlepšie nechať odležať v teplej, suchej miestnosti zakryté utierkou, aby veľmi nestuhlo a neuschlo.

4. Cesto rozvaľkajte a formičkami vykrajujte rôzne tvary. Pečte 10 až 12 minút v predhriatej rúre pri teplote 180 až 190° C . Po upečení perníky potrite rozšľahaným vajíčkom a nechajte ho vychladnúť.

TIP: Vykrajovanie – pre malé tvary je ideálna hrúbka cesta 3 – 4 mm, pre väčšie tvary 4 – 5 mm. Nikdy nepečte veľké tvary s malými. Kým by sa veľké upiekli, malé by strvrdli.

A k blížiacim sa Vianociam Vám prikladáme pre inšpiráciu, ako vytvoriť adventný veniec.

Naše adventné vence si môžete zakúpiť na vianočných trhoch v Banskej Bystrici

V prípade objednávok nás kontaktujete tu: KONTAKT

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Nákupný košík